Bakgrund

Berättelser

Vår familj

Kurer

Hem

Bakgrund

Jag heter Ida Lindström och har tre barn som numera sover hela nätterna. Men så har det inte alltid varit.

Mitt äldsta barn sov praktiskt taget aldrig längre än 45 minuter i sträck under sina första 8 månader. Vi föräldrar höll på att gå under och för att inte tala om vår stackars lille pojke. Han var alltid gnällig, hyperaktiv och åt dåligt. Vi var alla fullkomligt förstörda av trötthet och visste inte hur vi skulle överleva en hel dag,vi längtade bara tills det skulle bli kväll igen. Varför vet jag inte för vi fick ju ändå inte sova.

Tillslut var vi så desperata så att vi till och med var beredda att bli inlagda på sjukhus under flera veckor för att få hjälp. Men vid denna tidpunkt fick jag höra talas om Anna Wahlgrens sovahelanatten-kur. Ett hopp tändes inom mig och för att göra en lång historia kort så fick vi hjälp.

Från att ha varit vakna mellan 15-20 gånger per natt så sov vår son efter en vecka sin första hela 12-timmars natt. Och sedan dess har han fått sin välbehövliga sömn. Han började då även äta, le, skratta och utforska världen. Han blev min främste läromästare som har visat mig vad sömnbrist kan göra med ens psyke och hur man kan ta sig ur det.

Efter att familjen återfått sina krafter så började jag så smått hjälpa andra i min närhet som också har små sömntrasslare. Jag upphör aldrig att fascineras över vilken förvandling barnen går igenom. Hur de spricker och slår ut i full blom när de börjar sova. Jag kommer aldrig att tröttna på att få följa dessa små på sin resa mot sömnen.

2008 fick jag förmånen att gå kurs för Anna Wahlgren. Jag är nu utbildad inom spädbarnsvård och är diplomerad sovahelanatten-coach. Jag har startat SovGott för att kunna hjälpa fler familjer som lider av sömnbrist, att få en vardag där de kan njuta av sina barn. Jag har även en lärarexamen i botten som bland annat innefattar pedagogik och barns utveckling.