Bakgrund

Berättelser

Vår familj

Kurer

Hem

kontakta mig

 

 

Edvin

Vår resa började med att vår son föddes.
Redan på BB sov han väldigt lite. Av barnmorskorna fick vi kommentarerna att ”det var en pigg liten ni har”, så vi trodde att det var så det skulle vara.
Som förstagångsförälder vet man ju inte hur det borde vara.

Vi åkte hem och sonen skrek och skrek. Han sov knappt på dagarna och väldigt knackigt på nätterna. Tiden gick och vi och lillen blev mer och mer trötta. Jag grät många gånger och önskade till och med att jag aldrig fått något barn. Min man och jag turades om att bära, vyssa och söva sonen. Tillslut var vi så trötta och desperata att vi övervägde att ge honom sömnmedicin.

Som tur var fick vi genom bekanta höra talas om Ida och SHN-kuren. Vi bestämde oss för att ge den en chans, det kunde ju inte bli sämre. Vilken lycka, den första natten av kuren sov vi föräldrar borta och för första gången på flera månader sov jag 6 timmar i sträck.
Vi kom hem lagom tills att sonen skulle väckas. Nervösa var vi men han hade skött sig så bra. När vi kom in i hans rum så tittade han förvånad och yrvaket på oss. Han var inte ens särskilt hungrig, vilket varit min största oro. Redan tredje natten sov han sin första hela natt! Och efter det har livet helt vänt.

Nu har vi en glad son som sover, äter och utforskar världen för fullt. Vi kan njuta av vår vardag tillsammans med honom, se honom utvecklas glad och nöjd. Utan SHN så vet jag inte vad vi hade gjort.
Tack för all hjälp!
Edvins mamma och pappa


Lillan

Anledningen till att vi började med ”sova hela natten-kuren” var att ”lillan” aldrig fick tillräckligt med sömn. Istället blev det många korta lurar dagtid, och under natten ammades hon ett flertal gånger med en trött mamma som resultat.

Trots att ”lillan” var över åtta månader visade hon inget intresse för riktig mat och vi saknade helt rutiner.

Innan vi började med kuren sövdes ”lillan” genom att vi bar henne eller att hon ammades. När hon somnat och skulle läggas i sin säng vaknade hon ofta och vi fick börja om igen. Dessutom var hon mycket lättväckt.
Vi behövde en förändring!

Redan femte natten efter kuren startade sov lillan hela natten utan att vakna en enda gång. Helt fantastiskt!

Nu efter ca en månad är skillnaden total!
Läggningen tar bara några minuter och lillan sover hela natten utan att ammas. Hon är intresserad av och äter riktig mat på dagarna. Vi har nu fått rutiner vilket resulterar i lättare planering och att vi alltid ligger steget före. Och, att nätterna tillbringas med sömn!
Tack Ida och SHN för allt!
Vi har fått ett helt annat liv.
Lillans mamma